Сред многото счетоводни къщи в София как да изберете правилната?

счетоводни къщи СофияГолемият брой счетоводни къщи в София може да затрудни всеки потенциален клиент в неговия избор. Да намериш счетоводител днес е изключително лесно, но дали той ще бъде само допълнително разходно перо във фирмения бюджет или ценен помощник за вашия бизнес, зависи изцяло от вас и по-точно от избора, който ще направите.

Изборът на правилната счетоводна услуга ви дава и куп допълнителни привилегии. Не се спирайте на тази, която предлага най-ниските цени за абонаментни или еднократни услуги, а на тази, която ще поеме с отговорност и внимание вашите административни и финансови и дела. Тук ще ви посочим няколко важни критерия, по които да изберете счетоводната къща, на която ще се доверите и която ще ръководи фирмената ви документация.

Счетоводни къщи София – много и разнообразни услуги

Дори счетоводителят да ви е нужен единствено за изготвяне на ежемесечните ведомости и осигурителни вноски, няма да изгубите нищо, ако заложите на по-голяма фирма, която предлага и юридически, а не само счетоводни услуги. Това ви дава предимството да се ползвате с отстъпка в цената при правна консултация или обжалване на наказателно постановление, например. Да не забравяме и постоянните промени в нормативните уредби, касаещи икономическия живот в страната, които юристите следят и могат бързо да приложат към вашата дейност, така че да бъдете изрядни пред административните органи.

Онлайн консултации

В ерата на интернет е недопустимо да се налага да се срещате лично със своя счетоводител, особено ако бизнесът ви е позициониран извън пределите на столицата. Добрите счетоводни къщи в София предлагат онлайн консултации, както и голяма част от рутинните счетоводни дейности. Ако използвате еднократна услуга, можете да поръчате попълване на годишната данъчна декларация или финансов отчет за предходната година изцяло по интернет, без да губите време и нерви в пътуване.

Компетентност и опит

Разбира се, че един млад екип от счетоводители трябва също да започне от някъде, но това не означава, че вие трябва да поверите своите финансови и административни дела в ръцете на млади и неопитни финансисти. Вероятността да допуснат грешки при водене на счетоводството е голяма, затова заложете на сигурното и изберете фирма, в която броят на младите кадри не надвишава този на хората с дългогодишен опит. Допълнителен плюс при наемането на по-опитен счетоводител са неговите връзки и познанства с хора от административните учреждения, което ви дава предимство при получаване на справки, при проверки или при друг вид дейности, свързани с тяхната намеса във вашия бизнес.

Готовност да ви представляват пред административни и финансови институции

Не всички счетоводни къщи в София имат готовност да ви представляват пред административните органи и финансови институции. Изберете фирмите, които предлагат тази услуга, защото тя ви пести не само време, но и излишни разходи. Чрез нотариално заверено пълномощно, можете да упълномощите своя счетоводител да ви представлява в банки, при откриване на разплащателна сметка или при извършване на плащания и други финансови операции.

Счетоводителят може да бъде ваш представител в Търговския регистър, в териториалната данъчна служба и изобщо навсякъде. Бонусът на тази допълнителна опция е, че лениви и некомпетентни служители няма да успеят да разиграват вашия представител така, както биха го направили с вас или с друг незапознат с наредбите и административните практики. Той ще се справи не само по-добре от вас, но и много по-бързо в тези ‘’бавни’’ по дефиниция институции.

Познаването на международното търговско право е плюс

Ако дейността на вашата фирма се простира извън пределите на страната е задължително да намерите счетоводна къща, която покрива и този критерий. Фирмите, които разполагат с опитни юристи, специализиращи в международни търговски отношения са тези, към които трябва обезателно да се насочите. Това ви дава възможност да ползвате комплексна услуга и по този начин, наред с текущите счетоводни задачи, фирмата ще се погрижи и за вашите дела на международните пазари. При възникнали правни или административни проблеми на територията на друга държава, вие ще имате доверено компетентно лице, което да ви представлява.